cyrilkramar

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Trendy v dizajne aplikácií pre iPhone

V posledných rokoch sme svedkami toho, že v takom elegantnom zariadení, akým je iPhone sa udomácňuje stále viac aplikácií, ktoré sa kvalitou dizajnu tomuto kultovému nástroju ani zďaleka nepribližujú. Poďme sa pozrieť na niekoľko trendov v dizajne, ktoré stoja za zmienku.

Jednoduchosť

Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása. V dizajne to platí dvojnásobne. Flickr je dobrým príkladom toho, ako dosiahnuť balans medzi funkčnosťou a dizajnom aplikácie. Flickru sa podarilo vpratať všetky funkcionality do screenu bez toho, aby sa dostalo do navigačného pekla. Jednoduché a šikovné.



Hardwarový vzhľad

Mnohé utility sa vymaňujú z konvenčného iPhone UI dizajnu a snažia sa využiť jedinečné schopnosti zariadenia reagovať na pohyby prstov. Viaceré z nich vsadili práve na hardverový look. Ako aj napríklad aplikácia Where to? ktorá vám poradí, kde hľadať miesta rôznych záujmov.



Bohaté farby a list view

Jeden spôsob, ako to urobiť, je použiť veľké pekné tlačidlá. Veľké tlačidlá s elegantným dizajnom poskytujú užívateľovi veľa informácií prostredníctvom svojich farieb, ikon a typografie. Aplikácia Mindfulness Meditation vás doslova robí šťastnými. Veď zhodnoťte sami.



Ilustrácie

Aplikácie, ktoré sa spoliehajú na grafiku, ktorá nie je bežná v užívateľských rozhraniach sa teší stále väčšej obľube, pretože vývojári sa snažia svoje aplikácie odlíšiť od mainstreamu. Niekedy to funguje, ale často to tak nie je. Čim nekonvenčnejší dizajn, tým pravdepodobnejšie je, že budete mať problémy s jeho použiteľnosťou. Nájdu sa však aj prípady, kedy sa to vývojárom a dizajnérom podarí skĺbiť dokopy. Výsledkom toho je obľúbenosť užívateľov, ktorá je na nezaplatenie.



Dôvodom toho, že dizajn aplikácií je často na oveľa nižšom leveli je to, že vývoj aplikácií pre iPhone prudko narástol v krátkom čase. Rovnaká situácia platí aj pre vývoj aplikácií pre Android. Na druhej strane sú tu však dizajnéri, ktorí svojej práci venujú nemálo času, čo je potom vidieť aj na výsledku ich práce.


Dizajn | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014