cyrilkramar

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Je Barcelónsky mág Lionel Messi preceňovaný?

Chelsea prekonala všetky očakávania a udržala si tesnú výhodu na ihrisku v 2. semifinálovom zápase proti FC Barcelona. Prečo tomu tak bolo?

Barcelona má najlepšieho hráča sveta, no nedokázala zlomiť aktuálne 6. najlepšie mužstvo Premiere League. Chelsea zjavne šla do zápasu s plánom, ktorý sa prejavil na štatistikách v držaní lopty a streľby na bránu. Mali však plán zastaviť Messiho? Stakým množstvom svetových hráčov v tíme ako má Barcelona je ťažké zamerať sa na jediného, pretože zvyšok kolektívu by ľahko rozpútal na ihrisku futbalové šialenstvo.

S Johnom Terrym a Garym Cahillom hrajúcim vynikajúce výkony a skvelom bránení sa celý tím Chelsea mohol dobre zorganizovať a hrať efektívnu hru. Ukázalo sa, že s plánom fyzickej hry a dobrej organizácie je možné Barcelonu zastaviť rovnako, ako aj Messiho.

Ak by niekedy Messi šiel hrať do Anglickej Premiere League , nie je pochýb, že by bol skvelý. Otázne je, či by vedel hrať tak, ako v La Lige pri odohraní viac ako 50 zápasov. Jeho aktuálna štatistika je 53 zápasov so 63 strelenými gólmi a 25 asistenciami. Ak by však mal každý týždeň hrať s hráčmi ako sú Ryan Shawcross či Vincent Kompany, ktorí by si z neho odhrýzli každý týždeň aj dvakrát, nebol by pravdepodobne schopný ani zďaleka odohrať takú vynikajúcu sezónu.

Je to teda v La Lige príliž ľahké? Christiano Ronaldo má rovnako dobrú senónu v La Lige, keď sa dotiahol na Messiho. Znamená to, že je Ronaldo lepším hráčom, ak dokázal svoje schopnosti v dvoch rôznych futbalových štýloch? Najlepšie zájazdy na zápasy Premiere League, Ligu Majstrov či La Ligu nájdete na www.futbalovezajazdy.sk. Novinky zo svetového futbalu môžete dostávať denne, ak nám dáte Like na facebook.com/SportTravel.sk


Šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014